Er werd dertig jaar geleden op kantoor totaal anders gewerkt dan nu. Standaardbureaus op vaste hoogte, bureaustoelen met alleen een gaslift en verstelbare rugleuning. Veel meer was er niet. De ergonomie stond nog in zijn kinderschoenen. De ontwikkeling van speciaal meubilair voor het onderwijs heeft zich ook doorgezet naar het dagelijkse kantoor. Nu hebben we zit-sta bureaus en genormeerde bureaustoelen met zoveel instelmogelijkheden dat mensen soms door de vele bedieningsknoppen niet meer weten hoe een bureaustoel ingesteld moet worden. En of dat zit-sta bureau wel op de goede hoogte staat.

Kennis en ervaring die ertoe doet

Gert Oostenbrug: ‘Zodra ik een kantoor binnenkom zie ik in één oogopslag welke mensen niet goed zitten: verkrampte schouders, te laag of te hoog zitten, een verkeerde tafelhoogte bijvoorbeeld. Wanneer ik een zitadvies geef, kijk ik vooral naar de instelling van de lendesteun, de hoogte van de armlegger en de hoogte van het bureau. Als ik na een week terugkom en ik zie tevreden gezichten, dan word ik daar blij van.’

Aandacht voor ergonomie

De aandacht voor ergonomie zie je ook terug bij nieuwe ontwikkelingen in een productieomgeving. Werkstoelen, sorteerstoelen, stahulpen, opstapjes, rubber matten en meer, om staand of zittend werken te verbeteren. Gert Oostenbrug: ‘Met dertig jaar ervaring ben ik uitstekend in staat voor deze omgeving specifieke producten te ontwikkelen, waarbij de mens centraal staat: gezond en arbo-technisch goed werken. Bij Post.nl heb ik heel veel ervaring opgedaan bij het ontwerpen van post-sorteertafels, wiegwagens, bakwagens, sorteerstoelen en het onderhoud van al het meubilair.’

Iedereen moet goed kunnen zitten !

Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.